Friday, February 27, 2009

Fuhh....lega..

Berita Terkini - Delay lagi seminggu untuk turun kerja luar....Heavennya rasa...walaupun seminggu. Ni sume gara2 advanced yang lembab giler nak proses...kata jek zaman teknologi, tapi prosesnya...macam zaman dolu2 jek...kejap hantar sana, kejap hantar sini...pening2.....Last2 bos pun bagi arahan selagi lum dapat duit, jangan keluar. So, saya menurut perintah jek la kan....

Baca blog kak ummi citer tentang progress Damya, ni nak citer gak ler pasal Syameel. My dear Syameel yang manja dan suka bauat muka tak bersalah tu sekarang dah tak reti duk diam. Sangat aktif sampai tak larat nak pegang. Dulu2 dia tak pernah masukkan barang dalam mulut. Lega sebab apa yang dia kutip, dia belek jer. Tapi susahnya bila bagi biskut , dia belek jugak tak nak masuk dalam mulut. Saya pun ajar ler...eat Syameel, mamam....makan....sambil tunjukkan caranya....

Dan start from last week dia mula pandai makan biskut tapi termasuklah dengan sume benda yang dia jumpa....mainan, tisu, kunci kereta....adoi ler....susah pulak, tak boleh lepa barang2, terus ngap!

Syameel dah pandai minum guna straw jugak.....selain tuh, bila kita say NO, dia akan geleng2kan kepala botak dia....bile tanya "mana Syameel?" dia akan angkat tangan sebelah dan sepantas kilat tepuk tangan. Nak tunjuk pandai ler buat macam tuh.....
Dulu takut air, but now, pantang masuk bilik air..kalau cuci poopoo dia, mesti ngan tangan baju sume abis basah sebab sibuk nak main air jugak.
dah pandai panggil ayah , kakak dan ibu sekali-sekala....
Sangat lega rasanya anjak seminggu lagi.....dulu tak kisah sgt kalau keje luar, ni dah ada 2 anak...berat hati jek rasa. Tapi anak bukan alasan untuk saya jalankan kerja saya...Cabaran je tuh kan, kan....
Hujung minggu nih ada 2 kenduri nk kene pergi. Hari yang sama....makan kenduri jek lah kejenya....
Happy weekend!

3 comments:

oren said...

klao dah sampai area parit buntaq, smsm noo...no akak ada kan??

Ummibatrisya said...

damya pun sama, pantang nampak apa yang ada atas lantai semua di kutip dan makan :)

orang tua-tua pesan, letak aje halia, potong kecil-kecil, bila dia dah termakan mesti dia akan rasa pedas :)

baby sitter dah buat kat damya tak jalan, dia makan halia tu :)

damya pun suka main air jugak, sangat active. susah nak makan kat luar. jenuh nak diamkan dia dan macam-macam lagi

penat tapi happy :)

bawa photo sofea dan syameel, buat penghilang rindu :)

pau said...

muka tak bersalah?? hehehe betul2.mmg muka dia tersangatlah toyer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...