Friday, May 29, 2009

Oh!

Hati berbunga, tapi masih dilema.....Isnin petang
baru lega...AGAKNYA...Again...lambatnya ISNIN....

This weekend balik kampung....Happy weekend sume!!!

Wednesday, May 27, 2009

Panas ke?

Cuaca panas, di rumah panas, di ofis pun panas. Mana nak pergi?
Jom ler kite window shopping di shopping complex!
Sesuai ker?
Keje boleh tahan jugak banyak, next week ingat nak gi kursus kat HQ after 2 years asyik ler tak dapat pegi. Tapi nampaknya macam tak dapat nak pegi sebab keje yang belum siap ini....
Jiran sebelah panas, saya pun tak senang duduk jugak.
Apa nak buat?
Jom ler kite berkipas!

Monday, May 25, 2009

Saturday, Sunday

Sabtu
Memenuhi undangan majlis perkahwinan ofismate ubby di Senawang, tak ambil gambar pengantin, sibuk uruskan budak berdua ni makan. Masing-masing dah lapar....heheheh....


Tengok ler kakak dan adik yang dah kenyang nih, senyum jek....

"Ops,ops...ayah datang jom dik kita lari!!!!"

Suka bukan main kalau duduk dekat tempat pemandu.


video

Lepas gi kenduri, alang-alang dah sampai ke Senawang, jom ler singgah minum cendol di kedai Leman Dawi yang glemer nih. Cendol dia ok la...seronok tengok pakcik ni bercakap berima jek ujung dia. Ternganga kitorg dengar. Tambah ler nak banyak mana pun......

Dah kenyang makan nasi minyak, cendol pencuci mulut.....singgah di Petronas beli ice-cream pulak, layan.....

Dah takde benda nak makan, selongkar beg goodies yang pengantin bagi, jumpa pulak kerepek ubi. Berebut makan. Yang kecik tu tak padan ada gigi depan jek...bukan main lagik berebut ngan kakak dia.

On da way balik gi cuci mata di Nilai 3, ntah macam mana terbeli pulak tilam kekabu. Dan nak dijadikan cerita kasut pertama Syameel tercicir tak tau kat mana....Rasanya dekat depan kedai tu kot, tapi dah sampai umah baru perasan kasut lagi sebelah takde. Rasa ralat jek....

Ahad

Sume bangun lewat. Masak2 dan mengemas lepas zohor keluar sekejap, paksa ubby gi kedai semalam kat Nilai 3 nak cari kasut Syameel....sebelum tuh singgah sekejap kat umah Kak Sya ambik sambal yang diorder dari Kak Lady....Borak2 jap ngan Kak Sya n Kak Lady, pastu terus ke Nilai 3.



Hampanya bila apa yang dicari tak jumpa. Siap tanya orang kedai lagi.....Ubby kata dah hilang nak buat macam mana.... Saya macam rasa terkilan jek....Ingat nak terus balik tapi terbelok masuk highway pulak, terus ke JJ Seremban 2...huhuuhu....kuat berjalan betul. Dah pukul 5 petang masa tu. Tujuannya nak shopping siap2 barang2 keperluan rumah dengan anak2 macam susu, pampers......
Gajinya tak masuk lagi...TAPI............takpe, kad ada....huhuhu....esok bayar ler balik kan...kan...kemudahan dah ada, gune je la. Ayat-ayat menyedapkan hati.


Tu dia hasil 'shoppingan' di JJ Seremban 2. Jangan memain tau dalam troly tu sume bernilai 1k.....kopak,kopak.....

Nampaknya, itu saja cerita weekend dari saya. Ubby, enjoy ur uCrown every nite....Walasil balik asal...lalalala.....

Friday, May 22, 2009

Kejar!

Rasanya baru buat entry 'happy weekend'....dah Jumaat semula. Cepatnya masa berlalu. Tak terkejar rasanya, dengan karenah manusia di sekeliling, keluarga, anak-anak.....dah le subuh keluar rumah, maghrib baru balik umah semula. Rasa baru tido dah nak tdo balik??? Baru bangun, eh bangun pagi lagi??? Cepat betul!

Cepat masa berlalu, maka cepat jugak lah bertambah usia. Kadang-kadang saya fikir, sikitnya amalan saya untuk bekalan di akhirat nanti, terkejar-kejar urusan dunia sampai alpa....Alhamdulillah, dalam minggu ni saya dah mula semula mengajar Sofea mengaji, sembahyang maghrib bersama, dan saya sempat jugaklah mengaji beberapa helai mukasurat. Memang rasa letih dan tak terkejar, esok2 bila Sofea dah mula sekolah...macam mana agaknya? Nak tengok dia buat homework, saya ni dah ler sedikit cerewet....Tapi masalhnya saya ni takleh mengajar...saya cepat marah...garang ker saya??Sofea pulak selalunya kalau saya dah naik antu, dia lagi tak dapat....huhuhuhu...haru betul.

Sabtu ni nak ke Seremban, kenduri kahwin ofismate ubby. Saya ingat nak singgah makan cendol Pak Leman Dawi. Terpengaruh betul tengok 'Warung Kita'. Anyway, ceria selalu!!!!

Wednesday, May 20, 2009

Hooray!

Akhirnya...tercapai jugak hasrat kami utk memasang ini di depan rumah. Ni sume gara-gara ke HOMEDEC April lepas, terus booking dan awal Mei, org tu datang ukur dan semalam siap dipasang......Redup sikit depan rumah....

Monday, May 18, 2009

Weekend

So, macam mana weekend kawan-kawan semua????huhuhuhu.....

Weekend saya penuh dengan aktiviti memasak, mengemas rumah, melipat kain yang banyak dan mengemas almari pakaian sepanjang hari Sabtu. Tak ke mana-mana pun. Nak ke rumah Kak Sya pun tak jadi sebab hujan petang Sabtu tu.

Ahad pula, Syameel bangun waktu subuh dan takmo tdo semula. Saya terus siap2kan dia dan suruh semua bangun. 8 pg kami dah gerak ke Shah Alam, nak ke pasar sebelah stadium tuh. Sampai di sana jam 9pg lebih kurang...belum start panas lagi. Lepas jalan2 cuci mata, beli barang sket2 , panas pun start membahang....kami terus pergi ke Taman Tasik Shah Alam pulak. Lepak2, bagi ikan makan....Sofea n Syameel syok jek dapat jalan2, lari2, golek2 atas rumput....Dekat2 lunch hour kami terus ke JJ Equine...shopping ntah apa2....dan terus balik. Petang tu masing2 kepenatan, lepak2 dan malamnya semua dikerah tdo awal......


Syameel mcm tak pernah jumpa tanah....

Sofea ngan bubble....

Fish ibu!

Syoknya main rumput ye!!!

Friday, May 15, 2009

Tewas


3 hari menahan demam sejak isnin lalu....Tapi semalam tewas jugak...Tak larat nak bangun....Gi klinik pun mintak ubby hantar. Nasib baik ubby boleh gi lambat...kalau tak, takdenye saya nak drive sendiri ke klinik dalam keadaan tak semenggah ni....Balik klinik, ubby gi keje dan hantar anak2 ke taska. Saya pulak melayang kepala tdo sepanjang hari. Lemahnya badan....lenguhnya kaki....peningnya kepala....kekdahnya melentok mcm kat gambar atas nih....


Dah petang baru rasa ok sket. Malam cergas2kan badan tapi lelap mata awal gak. Saya rasa dalam minggu ni saya tdo tak lewat dari jam 9 malam......sory ubby.....kena kemas baju anak n basuh botol susu. Terima kasih banyak2.....


Hari ni gi keje macam biasa....tapi kepala ada sikit melayang2 ku gagahkan jugak. Takde selera makan walaupun tekak dah tak sakit sangat....Hidung jek sumbat sikit....Rasa nak baring jek.....boleh tak???


Hepi weekend sume.....Baju belum lipat melambak kat umah.....umah pun dah seminggu tak vakum...Sakit, sakit jugak....keje umah tak leh lupa....

Wednesday, May 13, 2009

Semalam nan Indah


After 5 years maybe or more.....br dapat ketemu....rindu tak waras bila memikirkan mana agaknya sahabat lama saya ni menghilang... Akhirnya...semalam, kami dapat jua bertemu, berlaga pipi....huahuahua.....dan membebel sedas dua pada dia....Nur Ezati Solikin @ AdiHana.... masih lagi menggunakan nama 'adi' tu yek...Jelas kau masih tak berubah kawanku! Betapa sudah menggalah lebih dari saya....tapi masih kerempeng seperti dulu.....Dari majlis perkahwinan saya pun tak dapat berjumpa sampailah saya beranak dua....bagaikan tak percaya bile lihat si budak gonjeng ni di depan mata...Jangan lost contact lagi pas ni sudah ler....

Friday, May 08, 2009

MC


Nampaknya minggu ni xdpt masuk ofis langsung. Kelmarin xberapa sihat, jaga Sofea yg demam agak panas. Asyik bgn malam risau tgk dia yg xselesa. Ptg semalam pulak tgk naik ruam mcm nak kena campak. Pegi klinik sekali lg, doktor kata alergik pd antibiotik. Tukar ubt n today dah kurang sket xmcm ptg semalam.... Lega...

Tuesday, May 05, 2009

4 & 1


Dah besar anak2 ibu. Tinggal dgn ayah buat mereka lebih berdikari tapi terlebih perangai manja sket. Hasilnya, Sofea agak 'ciwek' bila ditegur...mudah sgt bertakung air mata. Tapi, dah boleh harap tgkkan adik. Ada hati nk angkat adik dia, tapi xlarat. Selalu adik mengamuk kena gomol dek kakak. Syameel pulak rajin 'mengemas' tmpt botol susu. Kalau ke dapur, tmpt tu yg dituju dulu. Lega dah abis keje luar. Khamis ni masuk ofis. Lebih 3 hari termasuk hr perjalanan dari jadual asal. Biasa la, masa buat jadual xperasan hr cuti bg negeri2 yg terlibat. Pasni mengadap keje ofis lak...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...