Monday, May 25, 2009

Saturday, Sunday

Sabtu
Memenuhi undangan majlis perkahwinan ofismate ubby di Senawang, tak ambil gambar pengantin, sibuk uruskan budak berdua ni makan. Masing-masing dah lapar....heheheh....


Tengok ler kakak dan adik yang dah kenyang nih, senyum jek....

"Ops,ops...ayah datang jom dik kita lari!!!!"

Suka bukan main kalau duduk dekat tempat pemandu.


Lepas gi kenduri, alang-alang dah sampai ke Senawang, jom ler singgah minum cendol di kedai Leman Dawi yang glemer nih. Cendol dia ok la...seronok tengok pakcik ni bercakap berima jek ujung dia. Ternganga kitorg dengar. Tambah ler nak banyak mana pun......

Dah kenyang makan nasi minyak, cendol pencuci mulut.....singgah di Petronas beli ice-cream pulak, layan.....

Dah takde benda nak makan, selongkar beg goodies yang pengantin bagi, jumpa pulak kerepek ubi. Berebut makan. Yang kecik tu tak padan ada gigi depan jek...bukan main lagik berebut ngan kakak dia.

On da way balik gi cuci mata di Nilai 3, ntah macam mana terbeli pulak tilam kekabu. Dan nak dijadikan cerita kasut pertama Syameel tercicir tak tau kat mana....Rasanya dekat depan kedai tu kot, tapi dah sampai umah baru perasan kasut lagi sebelah takde. Rasa ralat jek....

Ahad

Sume bangun lewat. Masak2 dan mengemas lepas zohor keluar sekejap, paksa ubby gi kedai semalam kat Nilai 3 nak cari kasut Syameel....sebelum tuh singgah sekejap kat umah Kak Sya ambik sambal yang diorder dari Kak Lady....Borak2 jap ngan Kak Sya n Kak Lady, pastu terus ke Nilai 3.



Hampanya bila apa yang dicari tak jumpa. Siap tanya orang kedai lagi.....Ubby kata dah hilang nak buat macam mana.... Saya macam rasa terkilan jek....Ingat nak terus balik tapi terbelok masuk highway pulak, terus ke JJ Seremban 2...huhuuhu....kuat berjalan betul. Dah pukul 5 petang masa tu. Tujuannya nak shopping siap2 barang2 keperluan rumah dengan anak2 macam susu, pampers......
Gajinya tak masuk lagi...TAPI............takpe, kad ada....huhuhu....esok bayar ler balik kan...kan...kemudahan dah ada, gune je la. Ayat-ayat menyedapkan hati.


Tu dia hasil 'shoppingan' di JJ Seremban 2. Jangan memain tau dalam troly tu sume bernilai 1k.....kopak,kopak.....

Nampaknya, itu saja cerita weekend dari saya. Ubby, enjoy ur uCrown every nite....Walasil balik asal...lalalala.....

7 comments:

DYLA said...

syamel dah pandai jalan ke syidah?

~adeQ~ said...

dah jalan laju dah...hehehe...start jalan umur setahun 2 minggu

tulip said...

ko dapat gaji hari ahad ke?

~adeQ~ said...

tak ler...macam biasa bg duit plastik dulu...hehehehe

pau said...

tokei cendol nih tiap2 tahun dapat offer jamuan raya opis aku..hahahha

Ummibatrisya said...

damya dah boleh panggil nama orang

habis semua dipanggilnya, jenuh nak menyahut :)

pagi tadi jari terkepit pintu kereta waja

akak dah jadi hijau dah kat batrisya

tapi tengok batrisya dah nak nangis, akak jadi snow white semula

nasib baik pintu tak kuat sangat, perlahan aje :(

~adeQ~ said...

Pau,
nanti ada jamuan raya opis ko, jemput aku....taknak makan cendol, aku nak dengar dia cakap jek.

Kak Ummi,
alahai ciannya si comel Damya....kak, ajar dia panggil nama Syameel ek...heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...