Wednesday, August 29, 2007

Akhirnya

Operasi pindah rumah telah selesai...walaupun penat dan tak larat saya gagahkan jua. Nasib ubby sangat rajin mengangkut barang2 yang kecik2 naik kete. Adalah dalam 10 trip. Malam minggu haritu ayah datang terus angkut perabot besar. Settle! Dalam pada sibuk pindah malam tu, sempat jugak kitorg tengok bunga api. Tapi cepat2 balik sebab takut jalan sesak n tersangkut. Ingatkan ayah sampai dulu, rupa2nya kitorg yang sampai dulu naik kereta. Dalam kereta sume pompuan2...mak, adik, kak ipar n 2 budak kicik itu, Sofea n Aimi. Yang lelaki sume naik lori angkat barang.

Sekarang

Saya dah mula loya, pening n muntah pada waktu pagi n lepas maghrib. Yang memburukkan keadaan bilamana lepas maghrib dah start badan mcm nak demam dan tak daya nak bangun. Masa pindah tu kuatkan hati jugak. Kalau tidak...tak pindah lagi la sampai sekarang. Duk umah baru ok la jugak. Sejuk...tapi tak sangka begitu banyak barang aku yang ntah apa-apa ntah. Mak sampai bising kata macam dah kahwin 10 tahun takhal baru 3 tahun jek.

Sofea

Sofea boleh tahan letihnya...sekarang nih dah ok kalau nak ke taska. Dah tak nangis2 lagi. Senang jek, sampai depan pintu taska ambik beg, salam ibu n terus bawak beg masuk dalam....cuma satu jek, liat bangun pagi. Selalu gi taska tak mandi, cuma salin pampers jek....Dulu boleh lah parking kete depan umah, senang nak masukkan barang...sekarang ni berangkut2 naik lif...al maklumlah umah tinggi...Kalau Sofea tdo lagi haru, dah lah badan semangat nak angkat...dengan barang lagi....boleh kurus saya ngan ubby.

6 comments:

Izariza said...

Salam Adeq,

Duh .. dah pindah kuarters putrajaya ke? Presint berapa? Saya pun bakal berpindah juga ni .. tapi belum diputuskan lagi waktu muktamadnya (bukna senang nak pindah randah ni) ..

Apapun, moga happy selalu :)

akirasuri said...

oh tahniah!
utk 2nd baby ek kak :)

skrg pindah ke mana?
dah tak dok bangi lagi ke..

jaga diri.

salam.

~adeQ~ said...

kak iza,
dok kuaters kat area gate 1, p14....jenuh gak dari ofis ke sana mesti lalu alananda, and as usual...sofea mesti suh singgah kalau tak...menangis n merajuk...

akira,
pindah dekat jek...tak jauh sgt pun ngan bangi..tQ...akira pun jaga diri jugak...

pB said...

Salam ...

Selalu jenguk tapi tak tinggal komen...

Jangan mare nyer ...

Tahniah sebab dah naik umah baru...
Tahniah sebab nak dapat baby baru ..

Hari tu, masa kita jumper, belum tahu lagi ker??

Kak pB , sampai ke sut, tak tengok bunga api tu ...

Ingat semalam nak pergi, tapi hujan jer ....

Btw, umah kat Princent berapa??

Kak Lady said...

Salam....wah! Adeq tahun ni beraya rumah baru ye...alhamdulillah. Dulu masa kak lady memula pindah sini...20 tahun kawin...macam orang baru kawin...takde perabut...heheheh

minnie said...

wah.. seronoknya duduk rumah baru... cian sofea... lagi kesian mama sofea kan???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...