Friday, September 21, 2007

Lama sudah tidak mengupdate. Kalau nak ikutkan memang tak larat nak gi keje pun. Sejak 2 bulan ni jek berlambak2 MC dan EL saya. Semalam, dah terbarai gak puasa saya satu hari sebab muntah2 yang teruk. Sampai terbit urat darah kat muka ni (agaknya lah) sebab muka saya merah2 dan beralur2 kat pipi. Memang teruk rasanya nak terkeluar anak tekak ni. Petang semalam, beli brg dapur sket di Alamanda dan temankan ubby berbuka ala kadar. Lepas solat maghrib baru lah kitorg gi makan kat 'Aawae'.Tomyam kat sini sedap tau!

Sofea pulak ragamnya memanglah menghakis kesabaran di bulan puasa ni. Makin menjadi2 sampai kadang2 tak larat nak layan. Ada je yang tak kena, kalau tgk VCD tu, abis sume ditukar2nya. Agaknya kalau vcd player tu boleh cakap, memang dah mintak ampun agaknya. Kalau angin baik, saya dicium2, dipeluk2 pastu diusap2nya perut ni sambil tanya adik buatpe tu? cium2 perut saya lah berkali2....adui anak ni memang mencabar betul....Kebanyakkan karenah dia ubby yang akan layan sebab rasanya tak terdaya saya nak buat semua. Sekarang pun basuh baju, sidai dan angkat baju dah jadi rutin ubby. Saya cuma melipat jek tu pun kalau rajin, kalau tak saya diamkan aje sampaikan tinggi membukit.hahaha...teruknya saya.

Ni baru lepas membeli buah tembikai sebelah, pisang sesikat dan jambu takde biji 4 biji. Selera tgh menurun ni, makan buah jek lah nampaknya...
Esok dah weekend lagi. Ujung2 tahun ni keje kat sini memang lah melambak2. Q aja lah satu2 n nak kena submit ikut due date. Ok lah, selamat berhujung minggu....dan selamat beramal ibadah....

4 comments:

Kak Lady said...

Adeq..kalau sdg berbadan 2 ni memang anak yang ada akan banyak menguji kesabaran...apatah lagi di bulan puasa ni...

Kena banyakkan sabar....Selamat Berhujung minggu...dan selamat berpuasa...

ummibatrisya said...

salam,

akak pun sama, semua keje rumah jamri yang buat. akak tak larat sangat. batrisya tak de le meragam tapi students kat class sungguh mencabar sekali. masa ni le macam2 yg diaorg nak tanya.

sama2 le kita ganti puasa tahun depan. :)

sebut pasal tomyam akak dah teringin sangat ni.

~adeQ~ said...

kak lady,
selamat...selamat....

kak ummi,
wah macam tu next time kalau jadi jumpa boleh lah kite cuba tomyam yang sedap tu...hehehe...

minnie said...

Salam..

Kesiannya... Semoga lebih kuat... Sofea jelous agaknya... Bimbang ibu lebih sayangkan adik dari dia... Nurshi, blog saya dah tukar address: singgahlah yea... itukahaku2@blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...