Monday, August 20, 2007

Aku

Cerita hari ni....sangat sedih dan pilu pada pandangan saya..
Turun ke kafeteria, sebelum tu cuba keluarkan duit tapi mesin takde duit pulak. Jadi saya pinjam saja duit dari kak ani. Saya terasa nak makan mihun tomyam. Dah kak ani orderkan. Saya masuk ke kafe dan tunggu sambil makan pisang wakaf nak hilangkan rasa loya dengan pelbagai bau masakan. Tak lama tu pesanan siap dan kami terus naik. Dah cadang2 kak ani nak tumpang makan tomyam sebab nampak memang sedap. Saya pun ke pantry dan ambil mangkuk. Dalam tercari2 tu, tomyam saya bergolek dari atas marmar terus ke lantai. Pecah......Berderai air mata membersihkan lantai. Terus dapatkan kak ani dan tambah pecah lagi empangan. Rasa pilu dihati sebab mmmm....bau dan rasa tu dah nak sampai ke mulut...

Sekarang ni, waiting for kak ani belikan lagi walaupun dah puas melarang. TQ kak ani so much. Sekali pikir macam budak kecik pulak. Mungkin nilah namanya bawakan budak...ketawakan aku!!!!

7 comments:

jamri said...

Kadang tu makanan dah depan mata, tapi kalau bukan rezeki kita apa nak buat...

Kak Lady said...

Orang kata dah bukan rezeki...heheheh....rasa geli ati pun ade...macam2 pesyen pembawakan budak ni ye...

ummibatrisya said...

salam,

anjer, may b akak akan ke alamanda (mengikut kata abah last nite) 31 August ni. so free tak?

jgn sedih2 nanti baby yang kat dalam perut tu pun sedih. tak de rezeki nak buat macamana. :)

baik hati kak ani tu.

minnie said...

aik... adeq... rasanya telahku komen posting ini.. tapi cam tak de je... mana perginya...

Sabar ye adeq.. jgn nangis... cian baby tu...

kakLuna said...

ada hikmahnya kot...mana tau, kalau makan tomyam tu memudaratkan adeq..

kasutVincci said...

alahai...kesiannya. Baik sungguh hati kak ani tu. Faham perasaan ibu mengandung.;)

~adeQ~ said...

Jamri,
Tu lah...sadis oo...

kak lady,
bila pikir balik kelakau jek kan...

kak ummi,
ada jodoh, kite jumpa!
tulah...nasib ada kak ani...

minnie,
tak nangis dah...nak gelak jek skrg...

kak luna,
mungkin jugak kan?

KV,
tulah, melayan adik yang sorang nih....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...