Wednesday, July 16, 2008

Durian

Alkisahnya, petang Isnin yang syahdu itu, FIL call suruh ke Simpang Empat supaya dapt bagi durian. Kami terperanjat jugak. Dia kata takut tak dapat makan kalau nak tunggu hujung minggu nanti. Kira ok lah jugak separuh2 gitu. Sampai di Simpang Empat, ambik kau! 2 guni durian dibawaknya FIL n MIL dari Segamat. Kakak jangan jeles tau...nanti 26hb kalau ada rezeki mak abah bawak lagi ek...

Maka malam itu, pukul 10 baru kami sampai ke rumah. Memikirkan durian yang banyak ini, maka kami pun menjemput cik tulip n suami serta kawan sekolah saya dulu (org segamat jugak) makan berjemaah. Kawan saya tak dapat bawak isteri sebab anak tak sihat di rumah...saya tapaukan untuk diorang...


Ni baru nak mula...jgn malu2...kite belasah jek...
Dapur

Esoknya saya terpaksa ambil mc kerana keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan. Saya diserang selesema teruk sejak semalamnya lagi... Kebetulan, kitchen cabinet dipasang hari selasa tuh jugak. Saya ikut juga lah suami ke rumah baru tapi saya terdampar lepak jek kerana keadaan selesema n sakit kepala yang sangat bengal sekali. Jadi...layan ler gambar di sini ok.
Wall cabinet untuk bilik terpaksa disambung hari Khamis nanti sebab pintu dia salah ukuran...

Wall cabinet untuk bilik dapur hujung

bilik tengah

rupanya yang belum berpintu

pasang siap jek...macam tak percaya jek...

kuat jugak...solid rubber wood....satu bos melayu, 3 bangla...

keje2 plumber nak sambung paip sinki...sebenarnya ni ler bos SKILLWOOD tuh...

Sofea interframe...

tada....

:-)
PROMOTE SIKIT: SKILLWOOD
Mudah, Cepat dan MURAH!!!

Langsir

Langsir saya terpaksa dibetulkan semula kerana kakak yang jahit tu salah ikut ukuran. Silap saya jugak bagi ukuran sampai 3 jenis. Dalam kaki, inci dan cm. sekali dia ikut yang kaki tapi disangka inci. Boleh pulak dibaca 8.8 kaki jadi 88 inci. Malas nak pikir2...kak sambung ajerlah bawah dia....

Selingan buat hati yang gundah gulana.....
walaupun masih nampak ke'gebuan' tak bertempat, tapi saya sudah boleh memakai jeans itu...

<<<>>>

Syameel dengan baju pilihan ayah...

17 comments:

viruspadu said...

siap bersila makan durian hihihihihih

wah dapur sudah jelita gitu, harus merajin masak kann :p

tulip said...

sungguh sedap durian segamat.. kalo ada lagi jemput la lagi ye... hehe..

PuteriSatu said...

adoihai...lawanya dapur....tapi dapurnya mang luaskan akak tengok ri tu...puasla masak....harus skillwood je nanti umah akak nanti...wekekek...

biskutrajin said...

uish...cantek betol baju si syameel 2..bli katne?heheh

sultan said...

durian segamat sememangnye power... :)

~adeQ~ said...

sis VP,
itulah sampai tak hengat dunia...tak pandang kiri kanan dah...huhuh
Azam baru untuk dapur baru....chai yok!

sis Tulip,
harus jemput...tapi pasni kite dah berjauhan...sok sek....jgn lupakan saya...

mamaAqilah,
skillwood tu org melayu yang punya...keje ok, tapi bangla dia lembab sikit...baru 3 bulan keje...

biskutrajin,
baju tu beli kat reject shop,Mines jek...

sultan,
sehingga menjilat jari...huahuahua...

~dyla~ said...

adeq,
mesti syiok la raya ni umah baru cantek lak tu...

~adeQ~ said...

sis dyla,
syiookkk....huhuhu....dah bleh jalan2, nanti dtg umah ek...

Ummibatrisya said...

salam,

cantik dapur. lepas ni jangan malas-malas nak masak sebab sayang dapur.

beli kat mana baju syameel tu. warna pink ada ke? cantik plak ummi tengok.

sedapnya durian. tapi ummi boleh makan seulas dua aje. sebiji susah sikit nak habis kot. :)

~adeQ~ said...

sis ummi,
cepat2 kasi buka blog resipi, so saya leh masak yang senang2 setiap hari...bj tu beli kat reject shop.
saya laki bini hantu durian...kalau dah bersila tu...taknampak kiri kanan dah..balun...

Hani said...

huargghh tak jemput pon jiran yg jauh skit ni makan dorian heheheh.. kempunan anak tekak eheheh

~adeQ~ said...

mamahannah,
kitorg makan masa tu dah pukul 10.30 malam...huhuhu...takut org dah tdo jek...takpe...kalau ada rezeki nanti kite ajak jiran yang jauh sket...huahuahua....

Niza said...

wah lawanya rumah... kitchen kabinet pun masyaƔllah...ni blm lg yg lain2... anyway have a great life there...

kirim salam kt hasben...ikhlas dr x-TTU... hehehehe niza....

~adeQ~ said...

niza,
hasben kata mcm mana life kat sana? ok ke??dia bg soalan cepumas...dah ada baby?

ima said...

salam..
lawa la kc tu
tgk kc adeq tu
trus saya call skillwood tu td
tq eh for the info

shuhada said...

assalamualaikum, brapa upah psg n delivery skillwood, sbb rasenya harga kat web hanya utk cabinet semata-mata.sy dah cuba call skillwood tp xberjawab, terima kasih byk2.

~adeQ~ said...

shuhada,
utk saya punya kabinet bilik 2bilik X 3pintu, plus kitchen kabinet tu, suma dalam RM 4,300.
Sebab dia akan bg drawing dulu utk kite approve.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...