Thursday, June 12, 2008

Dilema

8.08am - Saya dilanda dilema yang membuatkan diri saya rasa berbelah bagi. Saya perlu memilih di antara Syameel dan keinginan saya. Dan akhirnya saya mengalah dengan mengutamakan kepentingan anak yang satu ini. Biarlah dia rasa kenikmatan hidup di dunia yang baru beberapa hari dikecapinya. Saya redha....mungkin lain kali saya akan diberi peluang lagi.

Semalam ubby belanja saya makan di SR (my birthday)....mulanya nak pergi sekeluarga dengan mak dan ayah sekali. Tapi kesian pula pada adik yang sakit, mak n ayah mengalah dan memberi peluang kami berdua-duaan bersama Sofea.

Saya dah tua nampaknya....dah lebih dari suku abad...anak dah 2...banyak urat dah putus nih. hehehe...

4.00 - Ikutkan hati mau saya berhenti kerja. Sangat bosan dan hipokrit melayan perasaan di sini. Memang lah seronok kerja, tapi...rasanya dok jaga anak lagi best. Kalau tidak kerana ekonomi keluarga yang memerlukan saya memenuhi keperluan ini, memang dah lama saya berhenti. Sabarlah hati...

7 comments:

Oren... said...

dah ada baby kecik, mmg banyak benda tak bleh nak buat dah..akak nih, dah berapa tahun ntah tak makan kat kedai malam2..selalu mmg kena tapau la..kalo nak makan berdua pun, kena amik cuti, pi pzza hut dll..

nasazfrog... said...

dapat hadiah aper dari hubby...

kakLuna said...

jgn lah berhenti....sayang..sayang sangat...bkn sng nk dpt...

keja pun dpt pahala...bg rezeki kat anak2..

Aku Bukan Bidadari said...

jangan berhenti..
huhu ngna kos sara hidup skrang

laki gaji 7-8 ribu pun lom tentu cukup kan..
takper keja relaks2 ..

take care sis..

~adeQ~ said...

kak oren,
itulah anak-anak...

nasazfrog,
tahun ni takde hadiah....belanja dinner kat SR je..duit byk guna nak masuk umah baru...

kak luna,
itulah...sabar lah hati...

sis tiara,
relaks2 la ni...nak tenangkan jiwa kacau dek org2 ofis ni...huhuhuh...

ummibatrisya said...

salam,

macam ni bila dah ada anak kecil. semua benda kena fikir dengan berhati-hati sebelum membuat keputusan.

apa2 pun semoga semuanya selamat. jangan susah hati, nanti meroyan. :)

setiap yang berlaku ada hikmah dan jalan penyelesaiannya. :)

tulip said...

luper besday ko... sorry..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...