Wednesday, November 18, 2009

Jiwa kacau


Tak tau kenapa lately rasa mudah marah, malas nak cakap dan tempiasnya kena pada anak2. Tak baik kan buat macam tu. Rasa macam tak cukup masa, penat....mungkin baru nak tuned semula after long MC...

Semalam balik keje lambat,
pastu nak tengokkan Sofea siapkan homework KUMON lagi,
nak kemas baju2 ke taska,
nak isi susu ke taska,
kain baju lum basuh berlambak2,
kain yang sidai pun tak kering2,
mana yang nak lipat lagi,
masalah emosi lagi,
terus rasa macam down sangat.

Pastu jadilah mak nenek, membebel kat anak, kat diri sendiri....buat kerja menghentak2.....
Teruknya rasa....macam bodoh jek.....
End up with lipat kain dan tak sempat siap dah terlena kat bilik tengah.....

Otak ni rasa stuck jer....macam takleh nak pikir, hati rasa nak marah jek....mudah nau nak naik angin.....
Kenapa lah jadi macam ni.....selalu ok jek.
Kesian Sofea, kena marah.....
Kesian saya....tak praktik pun cara didik anak dengan baik....
Keisan.....
Kesian....
Kesian.....





7 comments:

Ummi batrisya dan damya said...

masa jiwa tengah kacau dan tak tenteram memang akan jadi macam tu

sabar ye :)

pB said...

masa anak anak kecik jer yang terkejar kejar ...

bila anak anak dah besar , oklah , insyaallah


sabarrrrrrr

oren said...

akak pon, sellau jd cam gini..mmg tak menang tgn..tapi nk buat camana?? hadap jugaklah rutin tu..

bila dh semua lena, rasa bersalah yg amat sgt..depa kecik, tak tau apa..tak pepasal kena marah..berlinang airmata sambil usap2 rambut depa :(

AdiHana said...

dear,
meh datang amik aku kat puchong, aku tolong kau lipat kain okeh.. :)
siyes ni tau!!

AdiHana said...

dear,
meh datang amik aku kat puchong, aku tolong kau lipat kain okeh.. :)
siyes ni tau!!

AdiHana said...

dear,
meh datang amik aku kat puchong, aku tolong kau lipat kain okeh.. :)
siyes ni tau!!

AdiHana said...

dear,
meh datang amik aku kat puchong, aku tolong kau lipat kain okeh.. :)
siyes ni tau!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...