Wednesday, October 08, 2008

Cerita Raya

Alamaks...semua sudah buat entry raya...'org tuh' sampai perli2 saya tak update2 entry raya...hehehe....takpe, ni nak kasi update...keje melambak kasi hold dulu bior bosku mengamuks....ops...raya tak baik mengamuks ok....

Saya balik kampung hari Jumaat malam 26 Sept tuh. Ikutkan saya dah mc awal, tapi sebab ubby keje, malam tu baru balik ke kampung. Tahun ni beraya di rumah mertua jadi, sebelum raya tuh balik lah umah mak ayah saya dulu. Tolong lah kemas apa yang patut. Siap2 kan bahan2 nak masak petang sebelum raya nanti. Mak pun tak berapa sihat sangat, baru baik demam. Nak harapkan adik saya tuh...hmmm....lambat ler...



Sabtu malam ahad, pilih kacang n sangan kacang untuk persediaan buat kuah kacang nanti...

Ini budak kicik pun sibuk gak nak main...

Sofea tolong maksu lap depan

dipantau oleh Syameel....

Juadah berbuka hari terakhir puasa...rumah mertua...juadah dari munjungan mak saya....

Ni yang mertua saya masak....lemang tu beli....
Raya Pertama

ubby tengah bersiap....yang mana satu nih yang...

oooo....yang nih....

sebelum heroku tertewas....comel tak?

macam pendekar jek orang kat belakang tuh...

pose maut ayah n anak dara

heroku dah tertewas, tak dapat ambik gambar proper...

nak salam dah ni ngan mak abah (MIL & FIL)

ubby yang sulong start dulu...

dah tewas...tak ingat apa dah.

ni rumah saya pulak...syameel n pak long ehemmmm...

umah mertua dengan umah saya dekat jek...dalam 15 minit naik kereta...so, kite serbu semua sekali...senang...

kasut raya Sofea...demand gitu...nak yang pink tau

Selepas zohor, kami (sekeluarga sebelah mertua) bergerak ke Mersing..kampung abah nih. Masih ada abang n adik perempuan abah. Tahun nih tido rumah makcik, adik abah. Malam tuh lepas sampai terus beraya ke rumah Pak Ngah. Ramainya nak2 buah ubby.....

baju biru tu pak ngah

borak, jgn tak borak...

ni, syameel ngan makcik dia....

Balik dari umah pak ngah, bbq pulak...bakar sate n ikan...kat umah makcik
Raya kedua
Lepas sarapan soto makcik buat, kami bergerak pula ke rumah adik MIL di Pontian. Kampung mak di rengit, tapi sebab nyaing dah tak larat, jadi sekarang nyaing tinggal di rumah makcik (adik MIL). Jauhnya perjalanan dari Mersing ke Pontian....
Sofea ngan uncle Iman dia..Ni anak tiri pak su, adik abah....

hambikk....ni baru sebelah abah, makcik n paksu sekeluarga....kalau ada sume...boleh patah tangga tuh...

ke Pontian

Petang sangat baru sampai di rumah Cik Bab....letihnya....sempat lagi ke Tanjung Piai tengok apa ada kat situ...

Sofea n Uncle Dud dia...



Ubby ngan adik ipar dia, berlatar belakangkan menara maritim...
Ada lagi cerita raya ketiga dan seterusnya...nanti sambung lagi k...

1 comment:

Ummibatrisya said...

salam,

selamat hari raya :)

meriahnya raya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...