Monday, August 11, 2008

Weekend

Perjalanan yang tidak di jangka.

Ntah macam mana Jumaat petang ubby tergerak nak ke umah SIL di Juru. Macam lipas kudung saya berkemas, dan terus gerak ke sana. Maghrib baru sampai. Lepas solat dan mandi2 sume, terus gi makan pasembor n sotong kangkung kat Penang.....Pergi naik jambatan, balik naik feri...mungkin feri terakhir sebab Sofea sanggup bersengkang mata nak naik feri. Masa tu dah pukul 11 lebih malam. Kitorg menunggu feri dekat sejam.


sambil makan, sambil posing....

ni dia, pasembor pilihan saya....n sotong kangkung...

tak lupa jugak, kerang bakar n kerang rebus.

Syameel di Queensbay Mall, naik stroller Farhana...

nama pun Farhana, keje sengih ajer...

Sebelum balik, singgah makan tgh hari kat sini...yang paling saya suka, kari sotong....

sebelum makan posing dulu...
tempat makan...periuk lauk banyak....last2 gambar makanan tak ambik....

ayah dan anak-anak...

ibu dan anak-anak...

memang anak ibu...tapi selalu tak geng ibu...agaknya 'panas' kot sbb muka seiras...

kete rosak kat ipoh...air cond jek pun...

kak ummi, kedai ni ler yang kite pegi...pastu lepak kat Manjung Kopitiam.

Sepatutnya dapat jumpa kak ummi, tapi....tu ler...kalau org kata lum jodoh...macam2 alasan. Charger hset saya n ubby tak bawak pun, sebab rushing mengemas. So, 2 hari tanpa hset sepanjang di umah SIL. Kat kopitiam tu try online YM kot2 kak ummi online, tapi takde lah pulak....

Sampai umah kul 8.30 malam hari Ahad.Tak letih sangat cuma, terkilan jek sebab tak dapat jumpa kak ummi sekeluarga...

5 comments:

Ummibatrisya said...

salam,

kat area jusco ke. kat MC Donald ke? area2 tesco? banyak sungguh soalan.

nanti bila lalu area2 tu akak tengok kat mana kopitiam manjung.

kalau area2 jusco tu banyak sungguh kopitiam dan macam2 kedai makan.

susah betul nak jumpa ye. bateri hp habis le dan macam2.

InsyaAllah satu hari nanti kita akan jumpa :)

nasazfrog... said...

aduhai dah beso lah syameel...

saya said...

bestnya makna pasemboq & sotong kangkong..ka kl ni x best pon pasemboq n sotong kangkong tiruan..hehehee

kakluna said...

tmpt makan tang mana tu....

LayarLara Legendary Of Journey said...

terliyur le nampak pasemboq sama sotong kangkong..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...