Wednesday, August 20, 2008

Nampaknya, ada orang telah memberikan anugerah kepada blog saya yang tak seberapa ini. Toche kak Nurul...


Brilliant Weblog is a prize given to sites and blogs that are smart and brilliant both in their content and their design. The purpose of the prize is to promote as many blogs as possible in the blogsphere. (Aiyooo...macam main2 jek blog saya nih)

Here are the rules to follow:
i. Put the logo on your blog.
ii. Add a link to the person who awarded you.
iii. Nominate at least 7 other blogs
iv. Add links to those blogs on yours.
v. Leave a message for your nominees on their blog

ok..i will nominate this award to...

1. sis Tulip

2. sis Tini

3. sis Wife Jamri (ummi)

4. sis Pnut

5. sis mamaAqilah

6. sisDalila

ok, kawan-kawan....yang tak dapat tu bukan saya taknak bagi....nak...kiranya saya bagi sume lah....ehehe

Ni tag dari kak Nurul. Saya jawab ler ye...

1. KALI PERTAMA NAIK KAPAL TERBANG

Masa start keje kat Kementerian nih bulan 6, saya kena pegi kursus padi di Bukit Mertajam bulan 7. Masa tu saya baru tau pregnant beberapa minggu...Kecut perut gak mula2...pastu asal gi jauh jek naik flight. So, dah ok dah...tak heran lagi. Tapi everytime naik flight, otak ni mesti nak pikir yang bukan2...hehehe...teruk kan...

2. KALI PERTAMA KE OVERSEA

Last year..tak jauh ke Bangkok je. Nasib baik Pak Lah belum announce suh berjimat last year. Kalau tak mesti cut cost utk saya. Bos je yang pegi sorang....hehehe...rezeki anak dalam perut, masa tu pregnant 6 bulan. Gasak berjalan makyong nih. Siang kelas, malam jalan sendiri.

3. KALI PERTAMA DUDUK BERJAUHAN DENGAN KELUARGA

Duk asrama masa Form 4, tapi tak lama...20 hari jek. PAstu homesick yang amat teruk sehingga kurus badan tahap maksima...Kalau nak tahu, asrama tuh dekat jek kalau ikut jalan kampung....

4. INGIN MELANCUNG KE

Ingat nak gi New Zealand, Australia ke....tapi lum cukup duit arrr...

5. FAVOURITE ACCESSORIES

Suka barang dari emas. Masa anak dara dulu rajin keluar masuk kedai mas ngan mak beli or tukar barang. hehehe...kopak mak saya....

6. EMPAT PERKATAAN YANG SELALU DISEBUT

i. alah...

ii. nyampah

iii. hello mak...sebab hari2 call mak

iv. ngantuk ler..

7. KALAU ADA DUIT

Apa lagi, joli katak ler....nak aim ada saving 100k sebelum umur 35 tahun....hehehe. Sebab ubby aim sebelum 40 tahun.

8. SIAPAKAH YANG PERLU DI TAg?

i. Layarlara

ii. sisOren

iii. sis PB

iv. Nasazfrog

Ok ler....cau cin cau....udah letih pinda surat asyik salah jek...nak release tensi sekejap...

6 comments:

~dyla~ said...

toceh.. toceh,... thanx ek bg award tu...

Ummibatrisya said...

salam,

terima kasih. :)

malu plak nak terima award tu, rasanya blog akak tu entah apa-apa :)

buat menghilangkan boring.

oren said...

huwaaa....kena tag la plak..insyaAllah, akka cuba buat, cuma lambat atau cepat jek ek...

LayarLara Legendary Of Journey said...

Sukalah tuuu tag aku tu.. nak soh aku jawab plak... wokeh... ai ai bos..

nasazfrog... said...

yuhuuu.. ok nanti kite buat yer tag tu... :)

oren said...

sudah jawab tag tu..sila baca kat blog akak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...