Wednesday, July 15, 2009

Give me 24 hours ++++++ please!!!!

Weekend tak ke mana-mana, cuma kemas-kemas umah sambil sedaya upaya menyiapkan 'borang' kajian yang lepas. Keje MOA yang masih belum dilangsaikan...Azamnya nak siapkan sume, tapi biasa lah kan...anak-anak uwek, bapak uwek...ambik! tak siap jugak....

Syameel pulak hari Ahad keje cerry-berry jek....sekejap-sekejap masuk bilik air basuh berry...sampai ke malam dah kurang sket, tapi melecet sket la 'bird' n punggung dia. Isnin ke sekolah macam biasa. Masa ambik petang tu, cikgu dia cakap Syameel asyik mengamuk jek sepanjang hari. Tanya gak kot ada cerry-berry lagi kat sekolah, takde pulak. Masa dukung tu, dia keraskan badan...saya dah agak, ni mesti sebab melecet ni. On da way balik umah, berry lagi sampai bocor ke baju saya. Sampai umah nak cuci, dia punya melalak mcm nak apa....memang teruk jugak melecet sampai ke peha....

Hangin gak saya, takkan ler cikgu dia tak perasan melecet yang merah padam tuh! Sangat bersabar ok! Takkannya budak nak mengaruk kalau takde apa kan....Dan malamnya dia masih cerry-berry again. Tak larat saya nak gi keje dan tak sampai hati nak hantar Syameel ke sekolah ngan keadaan dia mcm tuh. Saya terpksa ambik cuti kecemasan. Alhamdulillah, lepas makan ubat sume, reda dah cerry-berry dia. Nasib tak muntah2 ke apa....

Hari ni, saya masih cuti, nak biar melecet dia baik betul. Taknak jadi mcm hari Isnin tuh...kesian anak saya......Sofea bila cuti...seronok ler dia....lepak2 kat umah, tgk tv, makan bubur nasi......heaven sgt dah tu.....

Bestnya dapat jaga anak-anak kat umah....kalau ikutkan hati....sudah lama saya berenti keje, jadi suri rumah sepenuh masa....ubby cepat ler kaya!!!!!
Makin hari rasanya makin tak cukup masa saya rasa.....letih nak buat sume benda. Ntah lah.....24 jam pun tak cukup, 30 jam pun saya rasa belum tentu cukup kan....macam ler org gaji 2k, berangan nak gaji 5k, tapi bila dah capai tahap 5k pulak berangan nak tinggi lagi.....uhhh manusia......

6 comments:

tasyanadia said...

akak sbr ek
cian kt adek tu melecet
kalo kite pon kte nangeh gak kalo melecet
hehehhehe

Ummibatrisya said...

kesian syameel

dah sihat ke dia?

kadang-kadang kita ini perlu banyak bersabar :)

tulip said...

keje2 MOA kene buat jugak?
syameel makan apa asyik cirit birit..

Nurul said...

zakwan pg2 buta td start cerry the berry..huhuhu...aiyo shida, so baru dah lapor diri..kije moa tak siap lg?

~adeQ~ said...

huhuhu...macam mano nak buek...borang tu tak siap2 lagi semaknya.....

Tat tau ler makan apa sampai cerry berry tu...rasanya apa yang dia makan, sofea pun ada makan gak.

Sabar...(sambil urut dada)

nasazfrog... said...

tu la kalau boleh nak je kita yang jaga anak2 kan,, lagi puashati dorang membesar depan mata kita...tapi apa kan daya,,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...