Tuesday, February 04, 2014

CNY - MID VALLEY - URBAN PLAYZ

Walaupun cuti panjang, kami tak pulang ke kampung kali ni. Malas nak sesakkan lalulintas yang sedia sesak. Jadi, awal pagi kami dah bergerak ke Mid Valley. Tujuan utama cari baju kerja suami.

 Sarapan merangkap makan tengah hari.


Jalan-jalan cari baju semua sampai tengahhari. En.suami pergi solat Jumaat. Saya dengan anak-anak jalan-jalan cuci mata. Nasib baik ada pertunjukkan singa Tahun Baru Cina. Leka lah diorang sekejap.
Lepas solat Jumaat, lepak pulak di Food Junction sementara saya dan Sofea solat Zuhur. Cantik dan luas dah surau kat situ. Betul-betul dalam Food Junction. Kalau tak dulu surau kat basement tu selalu sesak.

Lepas solat semua nampak kedai ni, ada sukan ala-ala wall climbing. Sofea dengan Syameel terus nak cuba. Panjat 2 dinding free satu lagi panjat. Pilih je ada 3 pilihan dinding macam mana nak panjat. Jadi, kami layankan je lah dua beradik ni. Maklumlah zaman dulu boleh kita panjat pokok, zaman sekarang asyik duk berkurung jek dalam rumah....

 Pakai dulu abah-abah ni.






 Syameel kata macam seluar dalam...hahaha

 Ready, siap ozom bagai...


 Sofea panjat dulu...sangat bersemangat...






 Giliran Syameel, kaki pendek, tak sampai nak panjat, tapi abang yang jaga tu layankan je tolong tarik..

 Next, percuma satu kan...kita panjat dinidng macam ni pulak...




Petang baru balik rumah keletihan mengukur lantai Mid Valley. Anak-anak seronok, si ayah dapat apa yang dia nak.



p/s: Ahad,Isnin dan Selasa - semua berkumpul di rumah dengan mak ayah saya datang. Ahad masuk ofis olls...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...